10 augusti 2011

Dagen har spenderats i Umeå, där ACKH har uppvisning, prova-på-hoppning och tävling under hela Stora Noliamässan. Redan i söndags åkte jag dit en vända för att hjälpa klubbens heroiska umeåmedlemmar litegrann med uppvisningen och idag blev det ytterligare en tur ner till "Skellefteås södra förort"(!), denna gång för att tävla.

Kaninerna skötte sig så fint så fint alla tre. Scarlet fick hoppa med Hanna i svåren när jag avstod klassen för att istället döma den och det gick finemang, 3 fel i grundomgången och 0 fel i finalen, dock räckte det inte riktigt ända fram till placering men två fina lopp var det. Cuppe överaskade i medelsvår och hoppade på 1 fel i grunden och ledde därmed inför finalen, där det föll några bommar och han till slut fick 3 fel. Känns roligt att han sakta men säkert utvecklas och att antalet rivningar blir färre och färre. Positivt också att han inte alls är lika nervös längre utan för det mesta känns hyfsat avspänd i kroppen. Sist men inte minst var det lilla Prinsessa som skulle göra sin första start i lätt klass. Den damen har energi kan jag säga, men också nerverna utanpå. På banan far hon som en galning åt alla håll och att styra är inte det lättaste. Men får vi bara ordning på det tror jag att det kan bli riktigt bra framöver. 3+1 fel blev det, en debut som vi är riktigt nöjda med!

Nu ska jag och kaninerna vila två dagar och sen blir det Umeå och Nolia igen till helgen, då det vankas Klubbmästerskap.


RSS 2.0